Εύκολο πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα
Θα γλείφετε τα δάκτυλά σας
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Γάλα 300 ml
Zάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
Μπανάνες 1 - 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Πραλίνα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα. Κάνουμε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Αφού κρυώσουν ξεκινάμε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Γάλα 300 ml
Zάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
Μπανάνες 1 - 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Πραλίνα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα. Κάνουμε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Αφού κρυώσουν ξεκινάμε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας.