patates-me-mpesame
Γεύσεις

Πατάτες με μπεσαμέλ και τυριά

Μια νοστιμιά για το τραπέζι σας

Υλικά
Πατάτες 5 τεμ κομμένες σε λεπτές φέτες
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη
Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Για την μπεσαμέλ
Γάλα 500 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Αλάτι - πιπέρι
Αυγό 1 τεμ

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι το σημείο που θα έχουν μαλακώσει ελαφρώς αλλά όχι να διαλύονται και τις στραγγίζουμε.

Για την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να
πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα να ενσωματωθεί με την μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το θυμάρι κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τις ελαφρώς βρασμένες πατάτες, ανακατεύουμε προσεκτικά κι αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα