Συστατικά

Για τα brownies

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο, +έξτρα για άλειμμα
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κεράσια, γλασέ
  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 170 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό

Για τα δέντρα


  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει ελαφρά.
  • Πιο εύκολα ακόμα μπορούμε να τα λιώσουμε στα μικροκύματα.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά τα αυγά.
  • Όταν τα αυγά αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • Προσθέτουμε τα κεράσια, τα καρύδια και ανακατεύουμε ελάχιστα ακόμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω διάσπαρτα ρίχνουμε κουταλιές από το αρωματικό μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι το μπράουνι να είναι τραγανό αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα μαλακό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πλήρως κατά προτίμηση πάνω σε μία σχάρα.



Για τα δέντρα


  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλια και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το χρώμα να πάει παντού.
  • Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε κορνέ (μύτη) με σχήμα αστεράκι και στη συνέχεια αδειάζουμε εκεί το μείγμα.

Για το στήσιμο


  • Όταν το μπράουνι κρυώσει καλά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στα οποία από πάνω με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής δημιουργούμε τα δέντρα.
  • Έχοντας τη μύτη όρθια πιέζουμε έτσι ώστε να πέσει μια ποσότητα χωρίς να κοπεί και σταδιακά μειώνουμε την ροή.
  • Τραβάμε απότομα στο έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργήσουμε μια μακρόστενη μύτη.
  • Λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Κόβουμε ελάχιστα τη μύτη και επάνω σε λαδόκολλα σχεδιάζουμε αστεράκια με τη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην κορυφή των δέντρων.


πηγή: akispetretzikis.com