Ομελέτα φούρνου με μελιτζάνες
Με κασέρι και μπέικον
Υλικά
Μελιτζάνα 1 κομμένη σε ροδέλες
Ντομάτες 2 κομμένες σε ροδέλες
Κασσέρι 100 γρ τριμμένο
Μπέικον 10 φέτες σε κομμάτια
Αυγά 5 χτυπημένα
Γάλα 2 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
Πλένουμε την μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στην συνέχεια στραγγίζουμε τις ροδέλες καλά και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι που βάλαμε το ηλιέλαιο να κάψει. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς τις ροδέλες ντομάτας για λίγο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ,το γάλα,αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στον πάτο τις ροδέλες μελιτζάνας, από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μπέικον σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ίσα να πιάσει μια απαλή κρούστα (ανάλογα με τον φούρνο μας). Σερβίρεται ζεστή.
Μελιτζάνα 1 κομμένη σε ροδέλες
Ντομάτες 2 κομμένες σε ροδέλες
Κασσέρι 100 γρ τριμμένο
Μπέικον 10 φέτες σε κομμάτια
Αυγά 5 χτυπημένα
Γάλα 2 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
Πλένουμε την μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στην συνέχεια στραγγίζουμε τις ροδέλες καλά και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι που βάλαμε το ηλιέλαιο να κάψει. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς τις ροδέλες ντομάτας για λίγο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ,το γάλα,αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στον πάτο τις ροδέλες μελιτζάνας, από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μπέικον σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ίσα να πιάσει μια απαλή κρούστα (ανάλογα με τον φούρνο μας). Σερβίρεται ζεστή.