Εύκολο ρυζόγαλο για ένα δυναμωτικό πρωϊνό
Με κανέλα όπως πάντα
Υλικά
Ρύζι γλασέ 1/2 κούπα
Νερό 1 1/2 κούπα
Αλάτι 1 πρέζα
Γάλα 4 κούπες
Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας
Βανίλιες 2
Ζάχαρη 1/2 κούπα
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε. Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι. ‘Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό. Στην μία κούπα γάλα διαλύουμε το corn flour και τις βανίλιες και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και μαζί με την ζάχαρη το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε την κούπα με το γάλα και το corn flour. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει (σε περίπου 4 λεπτά) το βγάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε μπολάκια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ρύζι γλασέ 1/2 κούπα
Νερό 1 1/2 κούπα
Αλάτι 1 πρέζα
Γάλα 4 κούπες
Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας
Βανίλιες 2
Ζάχαρη 1/2 κούπα
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε. Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι. ‘Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό. Στην μία κούπα γάλα διαλύουμε το corn flour και τις βανίλιες και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και μαζί με την ζάχαρη το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε την κούπα με το γάλα και το corn flour. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει (σε περίπου 4 λεπτά) το βγάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε μπολάκια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.