Πεντανόστιμα τορτελίνια στον φούρνο
Με μπέικον και γραβιέρα
Υλικά
Τορτελίνια 2 πακέτα (γεμιστά με τυρί)
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Τυρί ρεγκάτο 150 γρ
Τυρί γραβιέρα 150 γρ
Ντομάτα 1 μεγάλη (κομμένη σε κυβάκια)
Μπέικον 8 φέτες (κομμένες σε μικρές λωρίδες)
Παρμεζάνα 1 κούπα τριμμένη
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια βάση του χρόνου που αναφέρει η συσκευασία τους και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα πυρέξ μεγάλο ρίχνουμε λίγο λαδάκι και το απλώνουμε γύρω γύρω. Αδειάζουμε τα τορτελίνια, προσθέτουμε το κομμένο σε λωρίδες μπέικον, την ντομάτα, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο,την γραβιέρα και λίγο πιπεράκι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα για να γίνει κρούστα. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Τορτελίνια 2 πακέτα (γεμιστά με τυρί)
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Τυρί ρεγκάτο 150 γρ
Τυρί γραβιέρα 150 γρ
Ντομάτα 1 μεγάλη (κομμένη σε κυβάκια)
Μπέικον 8 φέτες (κομμένες σε μικρές λωρίδες)
Παρμεζάνα 1 κούπα τριμμένη
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια βάση του χρόνου που αναφέρει η συσκευασία τους και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα πυρέξ μεγάλο ρίχνουμε λίγο λαδάκι και το απλώνουμε γύρω γύρω. Αδειάζουμε τα τορτελίνια, προσθέτουμε το κομμένο σε λωρίδες μπέικον, την ντομάτα, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο,την γραβιέρα και λίγο πιπεράκι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα για να γίνει κρούστα. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.