Η συνταγή είναι απ το βιβλίο μαγειρικής του Τσελεμεντέ 1960.

Από μικρό κοριτσάκι ανελλιπώς φτιάχνω αυτή την βασιλόπιττα, στην αρχή την φτιάχναμε στο σπίτι των γονιών μου, όταν παντρεύτηκα έφτιαχνα στο σπίτι μου δυο, μια για μένα και μια για την μαμά μου, όταν μεγάλωσαν οι κόρες μου κι έφυγαν από το σπίτι για κάποια χρόνια έφτιαχνα και για κείνες, πέντε δηλαδή τον αριθμό, τώρα πια ξανάπεσα στην μια.

Γι αυτήν λοιπόν την βασιλόπιττα θα χρειαστούμε, έξη φλυτζάνια αλεύρι, έξη αυγά, δυο φλυτζάνια ζάχαρη, τρία
κουταλάκια μπέκιν πάουντερ, μισό και και του φλυτζανιού βούτυρο, ένα ποτηράκι κονιάκ, ξύσμα και τον χυμό από ένα πορτοκάλι.

Ας την ξεκινήσουμε…

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι ν ασπρίσουν, αμέσως μετα βάζουμε το βούτυρο που το έχουμε μαλακώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα πέντε έξη λεπτά.

Μετα ρίχνουμε το χυμό με το ξύσμα και το κονιάκ, συνεχίζουμε το χτύπημα και σιγά σιγά, λίγο λίγο βάζουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει μέσα το μπέκιν.

Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός όπως στα κέικ και ετοιμάζουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε μια λαδόκολλα την βουτυρώνουμε, ρίχνουμε τον χυλό, πετάμε και τον νόμισμα αφού το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για τρία τέταρτα της ώρας και το βλέπετε με το τεστ του μαχαιριού, αν θέλει κι άλλο, το αφήνετε λίγο.

Ξεφορμάρετε την Βασιλόπιττα σε πιατέλα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Καλή χρονιά!!

Τα βιβλία μου κυκλοφορούν από τις «Εκδόσεις Επίκεντρο» με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε»