Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά από σπάλα
1 κιλό πατάτες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
200 γρ. φέτα η γραβιέρα σε κύβους (προαιρετικά)
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
3-4 κουτ.σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Ξεπλένουμε το κρέας. Βάζουμε στη γάστρα τις πατάτες και την τηγάνια.
Ρίχνουμε μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κρέας και τις πατάτες.
Βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και προσθέτουμε και 1/2 φλυτζ.τσαγιού νερό (περίπου).
Ψήνουμε με το καπάκι κλειστό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά και για ακόμα 30 λεπτά χωρίς το καπάκι. Οταν βγάλουμε το καπάκι προσθέτουμε και το τυρί (φέτα η γραβιέρα) αν θέλουμε.