Υλικά


  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4½ φλιτζάνια κακάο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη


Oδηγίες παρασκευής


  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20x30εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι και μαγειρική σόδα). Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια) και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Μεταφέρετε σε μία σχάρα, κόβετε σε μερίδες όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς

Καλή απόλαυση!