Σοκολατένια shortbread μπισκότα
Υλικά
Oδηγίες παρασκευής
Καλή απόλαυση!
- 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4½ φλιτζάνια κακάο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Oδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20x30εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι και μαγειρική σόδα). Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα.
- Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια) και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε μία σχάρα, κόβετε σε μερίδες όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς
Καλή απόλαυση!