Κουλουράκια ολικής αλέσεως
koulourakia-olikis-alese
Γεύσεις

Κουλουράκια ολικής αλέσεως

Με κανέλα και γαρύφαλλο

Υλικά
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κρασί κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι

Νερό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Γαρύφαλλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κιλό περίπου
Σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Διαλύουμε τη σόδα στο κρασί και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό ,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,την κανέλα,το γαρύφαλλο,το ξύσμα πορτοκαλιού,ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά κι ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι σφικτή (αν χρειαστεί,προσθέτουμε αλεύρι ή αφαιρούμε , το βλέπουμε στην πράξη αυτό). Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί ή βάζουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια με ότι σχήμα θέλουμε, τα βουτάμε στο σουσάμι προαιρετικά, τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) , μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα