Νόστιμη μελιτζανοσαλάτα με ανθότυρο και πιπεριά
Και τυρί φέτα
Υλικά
Μελιτζάνες 3 μεγάλες
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ
Τυρί φέτα 50 γρ θρυμματισμένη
Ανθότυρο 20 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
Αλάτι - πιπέρι
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Οδηγίες
Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά . Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Σχίζουμε τις μελιτζάνες και κρατάμε την ψίχα τους. Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά κι αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε στην συνέχεια σε ένα μπολ και με πιρούνι τα πολτοποιούμε.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά κι απολαμβάνουμε.
Μελιτζάνες 3 μεγάλες
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ
Τυρί φέτα 50 γρ θρυμματισμένη
Ανθότυρο 20 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
Αλάτι - πιπέρι
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Οδηγίες
Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά . Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Σχίζουμε τις μελιτζάνες και κρατάμε την ψίχα τους. Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά κι αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε στην συνέχεια σε ένα μπολ και με πιρούνι τα πολτοποιούμε.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά κι απολαμβάνουμε.