Λαχταριστός κορμός με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα και cranberries
κορμος_λευκης_σοκολατας
Γεύσεις

Λαχταριστός κορμός με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα και cranberries

Υλικά


  • 1½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 100γρ. κράνμπερις
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Oδηγίες παρασκευής


  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.
  • Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να εξέχει τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.
  • Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.
  • Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.


Καλή απόλαυση!

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα