Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριές Φλωρίνης
Μαγειρεμένο σε κρασί
Υλικά
6 μερίδες
2 ψαρονέρφρια ανοιγμένα
150 γρ γραβιέρα
2 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι, Πιπέρι
Σκόρδο σκόνη
Αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρασοπότηρα λευκό ή ροζέ κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε τη γραβιέρα και τις πιπεριές σε λωρίδες. Απλώνουμε το ανοιγμένο ψαρονέφρι στον πάγκο μας και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε την γραβιέρα και τις πιπεριές. Τυλίγουμε σε ρόλο το ψαρονέφρι και δένουμε με σπάγκο ή κλείνουμε το ρόλο με οδοντογλυφίδες κοντά τη μία με την άλλη. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο σκεύος με χοντρό πάτο ή αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα τα ρολά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι, το δεντρολίβανο, σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί
Ψήνουμε το ρόλο σε σκεπασμένο σκεύος για 45 λεπτά μέχρι να σωθεί το ζουμί του. Εάν δεν έχει σωθεί, προς το τέλος ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί σε υψηλότερη θερμοκρασία. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στο σκεύος.
6 μερίδες
2 ψαρονέρφρια ανοιγμένα
150 γρ γραβιέρα
2 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι, Πιπέρι
Σκόρδο σκόνη
Αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρασοπότηρα λευκό ή ροζέ κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε τη γραβιέρα και τις πιπεριές σε λωρίδες. Απλώνουμε το ανοιγμένο ψαρονέφρι στον πάγκο μας και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε την γραβιέρα και τις πιπεριές. Τυλίγουμε σε ρόλο το ψαρονέφρι και δένουμε με σπάγκο ή κλείνουμε το ρόλο με οδοντογλυφίδες κοντά τη μία με την άλλη. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο σκεύος με χοντρό πάτο ή αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα τα ρολά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι, το δεντρολίβανο, σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί
Ψήνουμε το ρόλο σε σκεπασμένο σκεύος για 45 λεπτά μέχρι να σωθεί το ζουμί του. Εάν δεν έχει σωθεί, προς το τέλος ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί σε υψηλότερη θερμοκρασία. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στο σκεύος.