Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
δυόσμος φρέσκος
300-350 γρ φέτα
τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες και τηγανίζω ελαφρά. Φτιάχνω σάλτσα, βάζοντας σε κατσαρολάκι φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, πιπέρι, αλάτι και δυόσμο και σιγοβράζω μέχρι να δέσει. Αραδιάζω μια στρώση μελιτζάνες σε πυρέξ και ρίχνω τριμμένη φέτα, βάζω άλλη μια στρώση μελιτζάνες και ρίχνω τη σάλτσα, αλατίζω αν χρειάζεται.
Πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι και ραντίζω με ελαιόλαδο. Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.