Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Μπακλαβας-Ο-Γιαννιωτικος
Γεύσεις

Μπακλαβάς γιαννιώτικος

Η απόλυτη απόλασυη

Υλικά
Φύλλο κρούστας 2 πακέτα
Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό
Καρυδόψιχα 300 γρ
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο)
Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή γαρύφαλλο)
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Λεμόνι 1 (μόνο το ξύσμα)
Γαρύφαλλα

Για το σιρόπι
Ζάχαρη 1700 γρ
Νερό 5 φλυτζάνια
Λεμόνι 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες
Σε ένα μακρόστενο ταψί, στρώνουμε 7 λαδομένα φύλλα κρούστας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά , τα καρύδια , την ζάχαρη , την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Αφού φτιάξουμε αυτό το μείγμα , ρίχνουμε πάνω στα στρωμένα φύλλα μας ένα μέρος του. Στην συνέχεια απλώνουμε πάλι άλλα 7 λαδομένα φύλλα και συμπληρώνουμε άλλο λίγο από το μείγμα μας μέχρι να καλυφθούν τα φύλλα.

Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να μας τελείωσει το μείγμα. Για το τέλος σκεπάζουμε με 7 λαδομένα φύλλα και χαράζουμε τον μπακλαβά με ένα μαχαίρι από πάνω και σε κάθε κομμάτι που σχηματίζεται τοποθετούμε από ένα γαρύφαλλο. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό ίσα ίσα να βραχεί λίγο και βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αφού ψήθηκε ο μπακλαβάς και ρόδισε αρκετά από πάνω , όταν μισοκρυώσει τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και έπειτα αφήνουμε να κρυώσει . Αντί για καρύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμύγδαλα μαζί με το φλούδι τους.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα