Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας
b_kimadopita
Γεύσεις

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

Μια πίτα γεμάτη διαφορετικές γεύσεις

Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ
Κρεμμύδια 1 κιλό ψιλοκομμένα
Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού
Αλάτι - πιπέρι
Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και τον κιμά, τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε και την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι,σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε στο τέλος το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε ένα-ένα τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας το καθένα με την βοήθεια πινέλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στο κέντρο βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα . Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με το ασπρόμαυρο σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά στις αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο μας).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα