Γαρίδες με θυμάρι και δεντρολίβανο
garides-ston-fourn
Γεύσεις

Γαρίδες με θυμάρι και δεντρολίβανο

Ένα υπέροχο φαγητό στον φούρνο

Υλικά
Γαρίδες μέτριες 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Θυμάρι φρέσκο ή ξερό 3 κλωναράκια ή 1 κουτάλι της σούπας
Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό 2 μεγάλα κλωνάρια κομμένα στη μέση ή 1 κουτάλι της σούπας
Ξύδι λευκό 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Νερό 4 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε με την ουρά τους, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε περίπου 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα ροζ. Τις περιχύνουμε με το λευκό ξύδι και τις ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το φούρνο και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέσα στον φούρνο. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα