Κροκέτες με χαλούμι και δυόσμο
Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό
Υλικά
Πατάτες 1 κιλό
Χαλούμι 200 γρ. τριμμένο
Κεφαλογραβιέρα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη
Αυγό 1
Δυόσμος λίγος ψιλοκομμένος
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τις πατάτες πλυμμένες χωρίς να τις καθαρίσετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τΙς βράζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε το χαλούμι, την κεφαλογραβιέρα, το δυόσμο, το αυγό, το μπέικιν, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν . Τις σερβίρετε σε μια πιατέλα.
Πατάτες 1 κιλό
Χαλούμι 200 γρ. τριμμένο
Κεφαλογραβιέρα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη
Αυγό 1
Δυόσμος λίγος ψιλοκομμένος
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τις πατάτες πλυμμένες χωρίς να τις καθαρίσετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τΙς βράζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε το χαλούμι, την κεφαλογραβιέρα, το δυόσμο, το αυγό, το μπέικιν, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν . Τις σερβίρετε σε μια πιατέλα.