Απλή αλλά φανταστική μηλόπιτα
Με απλά υλικά
Υλικά
Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ μέτρια
Αυγά 4 τεμ
Μαργαρίνη 90 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ
Φαρίνα 140 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Βανίλιες 3 τεμ σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.Βάζουμε την μαργαρίνη και την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε σε μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες , συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος βάζουμε μέσα τα μήλα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ ή σε τσέρκι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα ενώ προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
*Αν τα μήλα είναι αρκετά γλυκά βάζουμε λιγότερη ζάχαρη
Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ μέτρια
Αυγά 4 τεμ
Μαργαρίνη 90 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ
Φαρίνα 140 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Βανίλιες 3 τεμ σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.Βάζουμε την μαργαρίνη και την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε σε μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες , συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος βάζουμε μέσα τα μήλα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ ή σε τσέρκι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα ενώ προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
*Αν τα μήλα είναι αρκετά γλυκά βάζουμε λιγότερη ζάχαρη