Κοχυλάκια με σάλτσα μανιταριών και ρίγανη
Ένα νόστιμο φαγητό με κύμινο
Υλικά
Κοχυλάκια 500 γρ (ζυμαρικό)
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ
Ντομάτα χυμό 250 γρ συμπυκνωμένο
Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 2-3 σκελίδες λιωμένες
Κύμινο 1 πρέζα
Ρίγανη 1 πρέζα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Ντοματίνια 3-4 τεμ κομμένα στην μέση
Αλάτι - πιπέρι
Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,να κάψει ελαφρά. Λιώνουμε το σκόρδο ,το προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό,την ρίγανη, το κύμινο, αλάτι πιπέρι και στο τέλος τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ταυτόχρονα βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοχυλάκι σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του. Σουρώνουμε το κοχυλάκι και σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα των μανιταριών.
Κοχυλάκια 500 γρ (ζυμαρικό)
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ
Ντομάτα χυμό 250 γρ συμπυκνωμένο
Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 2-3 σκελίδες λιωμένες
Κύμινο 1 πρέζα
Ρίγανη 1 πρέζα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Ντοματίνια 3-4 τεμ κομμένα στην μέση
Αλάτι - πιπέρι
Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,να κάψει ελαφρά. Λιώνουμε το σκόρδο ,το προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό,την ρίγανη, το κύμινο, αλάτι πιπέρι και στο τέλος τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ταυτόχρονα βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοχυλάκι σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του. Σουρώνουμε το κοχυλάκι και σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα των μανιταριών.