Τηγανίτες με κρεμμυδάκι και άνηθο
Μια καλή ιδέα για ελαφρύ πρωινό
Υλικά
Φαρίνα 300 γρ την μπλε
Νερό 270 ml χλιαρό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο τριμμένο
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο κρεμμύδι ,τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια του, αλάτι,πιπέρι και σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται (μην είναι πολύ αραιός). Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μας. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη η κάθε τηγανίτα την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές και τις απολαμβάνουμε.
Φαρίνα 300 γρ την μπλε
Νερό 270 ml χλιαρό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο τριμμένο
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο κρεμμύδι ,τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια του, αλάτι,πιπέρι και σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται (μην είναι πολύ αραιός). Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μας. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη η κάθε τηγανίτα την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές και τις απολαμβάνουμε.