Υλικά

Για τη σούπα

  • 250γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομματάκια
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 30γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας χαραγμένα κατά μήκος με μαχαίρι
Για το σερβίρισμα

  • 2 αχλάδια κομμένα σε κύβους
  • 150γρ. αλμυρά κρουτόν
Oδηγίες παρασκευής


Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το λοβό της βανίλιας ολόκληρο και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν το μίγμα βράσει, αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας, ξύνετε τα σποράκια με ένα μαχαίρι, τα ρίχνετε μέσα στην κρέμα και αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ρίχνετε τη σοκολάτα στο καυτό μίγμα και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και τη συνοδεύετε με κομματάκια αλμυρά κρουτόν και αχλάδια κομμένα σε κύβους.

Καλή απόλαυση!