Υλικά
• 2 φύλλα κρούστας
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
• 450 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε μπαστουνάκια
• 800 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το συνοδευτικό ντιπ
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
• Κόβουμε τα 2 φύλλα κρούστας σταυρωτά, ώστε να έχουμε 8 τετράγωνα κομμάτια.
• Ραντίζουμε το ένα κομμάτι με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και μπούκοβο. Προσθέτουμε ένα κομμάτι από το μετσοβόνε και τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό. Ενδιάμεσα, φέρνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
• Στην άκρη του φύλλου, απλώνουμε λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει η φλογέρα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις φλογέρες σε δόσεις και τηγανίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
• Μεταφέρουμε τις φλογέρες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι τους.
Για να φτιάξουμε το συνοδευτικό ντιπ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τις φλογέρες συνοδεύοντας με το ντιπ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ