Υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλένιος
Σερβίρεται με κανέλα
Υλικά
Σιμιγδάλι 250 γρ χονδρό
Βούτυρο 125 γρ
Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)
Οδηγίες
Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) .
Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.
Σιμιγδάλι 250 γρ χονδρό
Βούτυρο 125 γρ
Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)
Οδηγίες
Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) .
Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.