Τα υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 240 γρ. γάλα, 3,5%
  • 400 ml ηλιέλαιο
Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 γρ. κανέλα
Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
  • μπισκότα, τριμμένα
Οδηγίες:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Προσοχή! Θέλουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό μείγμα, διαδοχικά σε όλη την επιφάνεια του λαδιού, δημιουργώντας μια ακανόνιστη σπείρα.
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε τον λουκουμά από την κατσαρόλα και αμέσως τον πασπαλίζουμε, και από τις 2 πλευρές, με την κανελοζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σερβίρουμε τον κάθε λουκουμά με μια μπάλα παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.
πηγή:akispetretzikis.com