Φανταστικό μωσαϊκό με κάστανο
Yλικά
- 100 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
- 20 γρ. γάλα
- 100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
- 50 ml amaretto
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. πουρέ κάστανο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. κουβερτούρα 65%
- 20 γρ. βούτυρο
- ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ - 2 λεπτά.
- Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια φόρμα 20x10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
- Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
- Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.