Πολίτικα τσατάλια με μαχλέπι και γιαούρτι
Μια συνταγή από την Κωνσταντινούπολη
Υλικά
Γιαούρτι 200 γρ
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Φυτικό βούτυρο 130 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μαχλέπι 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αυγό 1 μόνο για επάλειψη
Σουσάμι ασπρόμαυρο
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα (σαν μάτι). Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε το δίχρωμο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Γιαούρτι 200 γρ
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Φυτικό βούτυρο 130 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μαχλέπι 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αυγό 1 μόνο για επάλειψη
Σουσάμι ασπρόμαυρο
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα (σαν μάτι). Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε το δίχρωμο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.