Ένα Κυριακάτικο φαγητό, που μαζεύει την οικογένεια στο τραπέζι, είναι το φαγητό που θα ετοιμάσουμε σήμερα.

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Αρνάκι μπούτι, αλατοπίπερο, ρύζι για πιλάφι, εγω έβαλα μπασμάτι και λίγο λάδι.

Αρχικά, ανάβετε τον φούρνο για να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς,πάνωκάτω και μετα το κατεβάζετε στους 180.

Βάζετε μέσα στο ταψί σας το αρνάκι,αφού το πλύνετε καλά, το αλατοπιπερώνετε μόνο, του πάει περισσότερο το χοντροκομμένο πιπέρι,
ρίχνετελίγο λάδι, νεράκι για να το βοηθήσει στο ψήσιμο και το βάζετε στον φούρνο.

Μετά από μισή ώρα, τρία τέταρτα περίπου, το γυρίζετε απ την άλλη μεριά και το παρακολουθείτε, όταν είναι έτοιμο, θα πρέπει να χωρίζει η
σάρκα απ το κόκκαλο ή να το τρυπάτε και να είναι πολύ μαλακό, σ αυτό ακριβώς το σημείο, αναλόγως με την ποσότητα του ρυζιού που θα
βάλετε, ρίχνετε μέσα στο ταψί το ανάλογο νερό ζεστό και ρίχνετε το ρύζι.

Για να ξέρετε, που θα το ξέρετε είμαι σίγουρη, για ένα φλιτζάνι ρύζι, χρειαζόμαστε τρία φλιτζάνια νερό και φυσικά θα χρειαστούμε ρύζι ειδικό για πιλάφι, το είπαμε.

Όταν ρίξουμε το ρύζι, στην αρχήγια να μη μας κολλήσει ανακατεύουμε συχνά, μετά το αφήνουμε να ησυχάσει και να βράσει φουσκώνοντας,
λίγο πριν ετοιμαστεί το ρύζι, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να στεγνώσει με την θερμοκρασία που υπάρχει…

Αυτό το πραγματικά υπέροχο φαγητό, σερβίρεται με στραγγιστό γιαούρτι και μια απλή πράσινη σαλάτα, του πάει δε καταπληκτικά ένα
ροζέκρασάκι…

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη …