tartakia
Γεύσεις

Ταρτάκια από μους με κάστανα

Υλικά

  • 8 έτοιμες βάσεις για ατομικές τάρτες (του εμπορίου)
  • 250γρ. κάστανα ψημένα καθαρισμένα
  • 120γρ. ζάχαρη περασμένη στο μπλέντερ για 1 λεπτό
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού ρούμι
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα
Οδηγίες παρασκευής:



Για τα ψημένα κάστανα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Χαράζετε τα κάστανα πάνω και κάτω σταυρωτά και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει η φλούδα τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε με μεμβράνη για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Να υπολογίσετε ότι τα καθαρισμένα κάστανα είναι το μισό βάρος από το αρχικό.

Βάζετε τα κάστανα σε κατσαρόλα και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά 3εκ. Τα σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Περνάτε τα βρασμένα κάστανα με το νερό τους στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές.

Αναμιγνύετε τον πουρέ με τη ζάχαρη, τα αβγά και το ρούμι σε μπολ που θα μπορείτε να τοποθετηθεί πάνω από κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί.

Γεμίζετε την κατσαρόλα (ή το κάτω μέρος του μπεν μαρί) μέχρι τη μέση με νερό και το βάζετε να βράζει σε μέτρια φωτιά. Τοποθετείτε από πάνω το μπολ με το μίγμα και το χτυπάτε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά σαν πουτίγκα. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτετε τμηματικά με ελαφριές κινήσεις στον πουρέ κάστανου μέχρι να αναμιχθεί καλά με το μίγμα.

Γεμίζετε τις βάσεις ταρτών ομοιόμορφα και τις βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν για 6 ώρες τουλάχιστον. Τις γαρνίρετε με κερασάκια πριν το σερβίρισμα.

πηγή:olivemagazine.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα