tarta-me-spanaki-kai-blue-cheese
Γεύσεις

Τάρτα με σπανάκι και πικάντικη γεύση

Μια νόστιμη αλμυρή τάρτα με γραβιέρα και blue cheese

Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι
Αυγό 1
Νερό 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι λίγο

Για την γέμιση
Σπανάκι 1/2 κιλό
Ελαιόλαδο 2 κουταλάκια γλυκού
Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 ψιλοκομμένα
Άνιθο 2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο
Αυγά 2
Γιαούρτι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Blue cheese 1/2 φλυτζάνι λιωμένο
Γραβιέρα 1 φλυτζάνι τριμμένη
Ανθότυρο 1 φλυτζάνι
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες

Για την ζύμη

Βάζετε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε. Ρίχνετε το αυγό , το νερό , το αλεύρι & το αλάτι και συνεχίζετε να το χτυπάτε ώσπου να γίνει μια ζύμη. Αφήνετε την ζύμη για 1/2 ώρα να φουσκώσει και αλείφετε με λίγο βούτυρο μια ταρτιέρα no 22 για να απλώσετε την ζύμη.

Για την γέμιση

Καθαρίζετε το σπανάκι , το πλένετε και το ζεματάτε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι για 5 λεπτά και το στραγγίζετε. Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια. ‘Επειτα ρίχνετε το σπανάκι , τον άνιθο και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά , προσθέτετε το γιαούρτι, λίγο πιπέρι ,το blue cheese ,την γραβιέρα και το ανθότυρο και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι και ανακατεύετε. Στρώνετε το μείγμα στην ταρτιέρα μέσα στην ζύμη που ήδη έχετε απλώσει,το απλώνετε να πάει παντού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά . Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα