Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Karydopita-me-sokolata-2
Γεύσεις

Σοκολατένια καρυδόπιτα: Ένα λαχταριστό γλυκό

Ένα υπέροχο γλυκό με κανέλα και σιροπάκι

Υλικά
Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι
Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνι
Κανέλα 2 κουταλάκια γλυκού
Καρύδια 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένα
Αυγά 8
Κακάο 2 κουταλάκια γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού

Για το σιρόπι
Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού
Κονιάκ 3 κουταλιές σούπας
Για το γλάσο
Κρέμα γάλακτος 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κουβερτούρα 275 γρ

Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί. Το ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Έχουμε βάλει σε μια μικρή κατσαρολίτσα το νερό μαζί με την ζάχαρη να βράσουν και προς το τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ. Αφού λοιπόν βράσαμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά , έχει ψηθεί και η καρυδόπιτα μας και όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Για το γλάσο , λιώνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύουμε καλά και μόλις ενωθούν τα δύο υλικά είναι έτοιμο το γλάσο μας να καλύψει την καρυδόπιτα μας. Αν θέλουμε στολίζουμε από πάνω με χοντροτριμμένο καρύδι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα