Λεμονοκέικ με φρέσκο βούτυρο
Αγαπημένο γλυκό
Υλικά
Βούτυρο 225 γρ
Ζάχαρη 225 γρ
Φαρίνα 300 γρ
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού
Αυγά 4
Λεμόνι 2 (το ξύσμα τους)
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 100 γρ
Λεμόνι 2 (τον χυμό τους)
Για το γλάσο (αν θέλουμε)
Άχνη ζάχαρη 225 γρ
Χυμό λεμονιού 5 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνει αφράτο . Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το baking powder , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών & τα χτυπάμε όλα μαζί. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι). Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο. Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα. Για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι. Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό . Για το γλάσο λιώνουμε τον χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε το κέικ πριν κρυώσει.
Βούτυρο 225 γρ
Ζάχαρη 225 γρ
Φαρίνα 300 γρ
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού
Αυγά 4
Λεμόνι 2 (το ξύσμα τους)
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 100 γρ
Λεμόνι 2 (τον χυμό τους)
Για το γλάσο (αν θέλουμε)
Άχνη ζάχαρη 225 γρ
Χυμό λεμονιού 5 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνει αφράτο . Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το baking powder , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών & τα χτυπάμε όλα μαζί. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι). Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο. Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα. Για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι. Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό . Για το γλάσο λιώνουμε τον χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε το κέικ πριν κρυώσει.