Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα πολύ καλά πετρωμένη
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 αβγά ή όσα σηκώσει η μυζήθρα
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 3 καψουλάκια βανιλίνη ή τριμμένη μαστίχα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό περίπου ή όσο σηκώσει η ζύμη
Oδηγίες παρασκευής:

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά του φύλλου μέσα σε μια λεκανίτσα και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι μέτριο, ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Το χωρίζετε σε μπαλίτσες σε μέγεθος πορτοκαλιού και το ανοίγετε στη μηχανή των ζυμαρικών σε λεπτό φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε.

Αλέθετε το τυρί στο μύλο και το αναμιγνύετε μέσα σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Το μίγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να στέκεται. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε δίσκους από το φύλλο που ανοίξατε. Βάζετε στο κέντρο του κάθε δίσκου από μία κουταλιά γέμιση.

Ύστερα πιάνετε το φύλλο περιφερειακά και το ανασηκώνετε πάνω από τη γέμιση. Ξεκινάτε να το τσιμπάτε με μικρές τσιμπιές του δείκτη και του αντίχειρα και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας δημιουργείτε ένα πλισέ περιμετρικά κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αραδιάζετε τα τυροπιτάκια σε αλουμινένιο ταψί και στο τέλος πασπαλίζετε το καθένα ξεχωριστά με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε τα τυροπιτάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού κρυώσουν τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διατηρούνται για 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου.

πηγή:olivemagazine.gr