Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα BBQ: Το απόλυτο φαγητό της Τσικνοπέμπτης
Δείτε πως θα το φτιάξετε
Υλικά για 4 άτομα
8 χοντροκομμένες πανσέτες
200γρ κέτσαπ
40γρ wastershire sauce
20gr soy sauce
1κτγ κύμινο
1κτγ μελάσα
120γρ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 σκ σκόρδο
Εκτελεση
Σε ενα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά και το σκόρδο κομμένα σε κομμάτια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα .
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τις πανσέτες με την σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Ψηνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επάνω.
Tip: Καλό ειναι να χαράξουμε τις πανσέτες λίγο να μαριναριστούν καλύτερα
8 χοντροκομμένες πανσέτες
200γρ κέτσαπ
40γρ wastershire sauce
20gr soy sauce
1κτγ κύμινο
1κτγ μελάσα
120γρ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 σκ σκόρδο
Εκτελεση
Σε ενα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά και το σκόρδο κομμένα σε κομμάτια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα .
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τις πανσέτες με την σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Ψηνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επάνω.
Tip: Καλό ειναι να χαράξουμε τις πανσέτες λίγο να μαριναριστούν καλύτερα