bifteki
Γεύσεις

Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα

Άλλη μια ωραία συνταγή για την Τσικνοπέμπτη

Υλικά συνταγής
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για επάλειψη
χυμός λεμόνι
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.
Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος στη σχάρα.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα