Υλικά

  • 300γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αβγά
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Oδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε το εκχύλισμα της βανίλιας.
  • Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθει.
  • Ψήνετε για 45-55 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
πηγή:olivemagazine.gr