Kέικ με τζίντζερ
Υλικά
- 300γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
- 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αβγά
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
- 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το εκχύλισμα της βανίλιας.
- Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθει.
- Ψήνετε για 45-55 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).