Νόστιμο κέικ με σταφίδες
Με ρούμι και πορτοκάλι
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ κοσκινισμένο
Βούτυρο 150 γρ λιωμένο
Ζάχαρη 200 γρ
Σταφίδες ξανθές 100 γρ μουσκεμένες σε ρούμι
Αυγά 5
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ρούμι 1/2 ποτήρι
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του
Γάλα 1/4 ποτηριού
Φρούτα γλασέ 100 γρ διάφορα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 1 ώρα περίπου, μετά τις στραγγίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο καλά, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζουμε με το αλεύρι και το baking powder, το γάλα, τα φρούτα γλασέ και τέλος τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη και λίγο αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο , τρυπάμε με ένα μαχαίρι από πάνω και αν δεν αφήσει καθόλου υλικό πάνω στην λεπίδα, είναι έτοιμο. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος. Όταν κρυώσει το σερβίρουμε ραντίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ κοσκινισμένο
Βούτυρο 150 γρ λιωμένο
Ζάχαρη 200 γρ
Σταφίδες ξανθές 100 γρ μουσκεμένες σε ρούμι
Αυγά 5
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ρούμι 1/2 ποτήρι
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του
Γάλα 1/4 ποτηριού
Φρούτα γλασέ 100 γρ διάφορα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 1 ώρα περίπου, μετά τις στραγγίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο καλά, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζουμε με το αλεύρι και το baking powder, το γάλα, τα φρούτα γλασέ και τέλος τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη και λίγο αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο , τρυπάμε με ένα μαχαίρι από πάνω και αν δεν αφήσει καθόλου υλικό πάνω στην λεπίδα, είναι έτοιμο. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος. Όταν κρυώσει το σερβίρουμε ραντίζοντας με άχνη ζάχαρη.