Αλμυρά muffins: Ένα ελαφρύ σνακ για μικρούς και μεγάλους
Με γιαούρτι και σαλάμι αέρος
Υλικά
Γιαούρτι 200 γρ
Ηλιέλαιο 200 γρ
Αυγά 2 τεμ
Φαρίνα 500 γρ
Φέτα 200 γρ θρυμματισμένη
Γκούντα 80 γρ τριμμένο
Σαλάμι αέρος 10-12 φέτες κομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
Ντομάτα 1 τεμ μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
Πιπέρι
Πιπεριά πράσινη 1 τεμ κομμένη σε μικρά κυβάκια
Χαρτάκια για muffins μεσαίου μεγέθους
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το σαλάμι και το γκούντα.Ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Τέλος ρίχνουμε την φέτα, τα κυβάκια ντομάτας και πιπεριάς και τα ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε τα χαρτάκια για muffins στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά στον αέρα.
Γιαούρτι 200 γρ
Ηλιέλαιο 200 γρ
Αυγά 2 τεμ
Φαρίνα 500 γρ
Φέτα 200 γρ θρυμματισμένη
Γκούντα 80 γρ τριμμένο
Σαλάμι αέρος 10-12 φέτες κομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
Ντομάτα 1 τεμ μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
Πιπέρι
Πιπεριά πράσινη 1 τεμ κομμένη σε μικρά κυβάκια
Χαρτάκια για muffins μεσαίου μεγέθους
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το σαλάμι και το γκούντα.Ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Τέλος ρίχνουμε την φέτα, τα κυβάκια ντομάτας και πιπεριάς και τα ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε τα χαρτάκια για muffins στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά στον αέρα.