Αλμυρό μιλφέιγ με μπέικον και τυρί
Θα το λατρέψετε γιατί είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες
Υλικά
Σφολιάτα 3 φύλλα
Μπέικον 300 γρ κομμένο στα δύο
Κασσέρι 300 γρ σε λεπτές φέτες και 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
Γάλα 1 φλυτζανάκι του καφέ
Αυγά 1
Βούτυρο λίγο
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, τρυπάμε με πιρούνι παντού και βάζουμε πρώτα το μπέικον μετά τις φέτες κασσέρι και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε πάλι παντού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μπέικον και κασσέρι. Βάζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και το χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο. Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασσέρι και περιχύνουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε πρώτα μαζί με το γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Σφολιάτα 3 φύλλα
Μπέικον 300 γρ κομμένο στα δύο
Κασσέρι 300 γρ σε λεπτές φέτες και 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
Γάλα 1 φλυτζανάκι του καφέ
Αυγά 1
Βούτυρο λίγο
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, τρυπάμε με πιρούνι παντού και βάζουμε πρώτα το μπέικον μετά τις φέτες κασσέρι και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε πάλι παντού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μπέικον και κασσέρι. Βάζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και το χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο. Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασσέρι και περιχύνουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε πρώτα μαζί με το γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.