Cupcakes τερατάκια
Πρωτότυπα και φανταστικά!
Tα υλικά
Για τα cupcakes
Για τη βουτυρόκρεμα
Για τη διακόσμηση
Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε ένα ταψί 6 θέσεων για cupcakes.
Xτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 8-10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αβγά στο μίξερ, προσέχοντας να ενσωματωθεί το ένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον κάδο από το μιξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μοιράζουμε το μείγμα στο ταψί 6 θέσεων και ψήνουμε για 10-20 λεπτά.
Στα 10 λεπτά ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί, τρυπώντας τα cupcakes με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι τα cupcakes είναι έτοιμα (διαφορετικά, τα ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα).
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και από τις θήκες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Για τη βουτυρόκρεμα
Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη άχνη, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα, και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε για άλλα 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και αναμειγνύουμε.
Απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, προσθέτουμε ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, ανακατεύουμε, και το αφήνουμε λίγη ώρα σε ζεστό μέρος να στεγνώσει καλά.
Για τη διακόσμηση
Διακοσμούμε τα cupcakes με τη βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά της με το ινδοκάρυδο.
Τοποθετούμε τα μάτια από marshmallows πάνω στα cupcakes και με τα σοκολατένια δάκρυα σχηματίζουμε τις κόρες των ματιών.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια σχισμή για το στόμα, στην οποία βάζουμε από ένα μπισκότο.
Σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com
Για τα cupcakes
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη βουτυρόκρεμα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
Για τη διακόσμηση
- 12 marshmallows, για τα μάτια
- κουβερτούρα, σε σταγόνες, για τα μάτια
- 6 μπισκότα, στρογγυλά
Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε ένα ταψί 6 θέσεων για cupcakes.
Xτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 8-10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αβγά στο μίξερ, προσέχοντας να ενσωματωθεί το ένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον κάδο από το μιξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μοιράζουμε το μείγμα στο ταψί 6 θέσεων και ψήνουμε για 10-20 λεπτά.
Στα 10 λεπτά ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί, τρυπώντας τα cupcakes με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι τα cupcakes είναι έτοιμα (διαφορετικά, τα ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα).
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και από τις θήκες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Για τη βουτυρόκρεμα
Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη άχνη, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα, και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε για άλλα 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και αναμειγνύουμε.
Απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, προσθέτουμε ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, ανακατεύουμε, και το αφήνουμε λίγη ώρα σε ζεστό μέρος να στεγνώσει καλά.
Για τη διακόσμηση
Διακοσμούμε τα cupcakes με τη βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά της με το ινδοκάρυδο.
Τοποθετούμε τα μάτια από marshmallows πάνω στα cupcakes και με τα σοκολατένια δάκρυα σχηματίζουμε τις κόρες των ματιών.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια σχισμή για το στόμα, στην οποία βάζουμε από ένα μπισκότο.
Σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com