Τα υλικά

Για τον χυλό

  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο


Για το σιρόπι

  • 100 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Για τους μηλολουκουμάδες

  • 2 μήλα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • παγωτό, της αρεσκείας μας
Οδηγίες παρασκευής

Για τον χυλό

  • Περνάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το αβγό με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για το σιρόπι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για τους μηλολουκουμάδες

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους, και κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
  • Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου πρώτα στο σιρόπι και έπειτα στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσειος χυλός.
  • Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και συνοδεύουμε με παγωτό.
πηγή:akispetretzikis.com