Θρεπτικές μπάρες με ταχίνι και κουβερτούρα
Υγιεινές και πεντανόστιμες
Τα υλικά
Πολτοποιούμε ελαφρά στο μούλτι τη βρώμη, αδειάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους ξηρούς καρπούς χωρίς όμως να τους κόψουμε πάρα πολύ.
Αδειάζουμε το ταχίνι στο μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μέλι και το αλάτι και ομογενοποιούμε το μείγμα πολύ καλά.
Σε ένα ταψί 20Χ30 τοποθετούμε μία λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε πολύ καλά έτσι ώστε να αφαιρέσουμε όλο τον αέρα (δίνουμε προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί αν δεν πατήσουμε καλά υπάρχει πιθανότητα να θρυμματίζονται).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και απλώνουμε πάνω από τις μπάρες. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Τις κόβουμε με μαχαίρι ή τις σπάμε με τα χέρια. Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου.
πηγή:olivemagazine.gr
- 350 γρ. ταχίνι με μέλι
- 70 ml μέλι
- 150 γρ. βρώμη
- 120 γρ. καρύδια
- 120 γρ. ηλιόσπορος
- 120 γρ. ξανθή σταφίδα
- ½ κoυτ. γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
- 300 γρ. κουβερτούρα
Πολτοποιούμε ελαφρά στο μούλτι τη βρώμη, αδειάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους ξηρούς καρπούς χωρίς όμως να τους κόψουμε πάρα πολύ.
Αδειάζουμε το ταχίνι στο μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μέλι και το αλάτι και ομογενοποιούμε το μείγμα πολύ καλά.
Σε ένα ταψί 20Χ30 τοποθετούμε μία λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε πολύ καλά έτσι ώστε να αφαιρέσουμε όλο τον αέρα (δίνουμε προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί αν δεν πατήσουμε καλά υπάρχει πιθανότητα να θρυμματίζονται).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και απλώνουμε πάνω από τις μπάρες. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Τις κόβουμε με μαχαίρι ή τις σπάμε με τα χέρια. Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου.
πηγή:olivemagazine.gr