Υλικά:

11/2 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κύβους
2 πατάτες σε κύβους
3 καρότα χοντρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάπρικα ή λίγο κύμινο
Αλατι – πιπέρι
Κρουτόν (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα προθέτουμε το ελαιόλαδο, όπου θα σοτάρουμε το κρεμμύδι και διαδοχικά ρίχνουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, τα καρότα και την πάπρικα ή το κύμινο. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Θα βράσουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε σέλερι και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει υφή κρέμας, ελέγχοντας πάντα το νερό και το αλάτι. Τέλος, τη βράζουμε ξανά και τη σερβίρουμε γαρνίροντας με κρουτόν.