Αφράτα μουστοκούλουρα
Με κανέλλα και γαρύφαλλο
Υλικά
Ζάχαρη 200 γρ
Ηλιέλαιο 200 ml
Νερό 400 ml
Μούστος 200 γρ
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Σόδα σκόνη 15 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.300 γρ
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο. Τα χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε την ζύμη σε στρογγυλά τεμάχια στο μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και τους δίνουμε το σχήμα του κλασικού μουστοκούλουρου. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σακουλάκι που το κλείνουμε καλά ώστε να παραμείνουν αφράτα.
Ζάχαρη 200 γρ
Ηλιέλαιο 200 ml
Νερό 400 ml
Μούστος 200 γρ
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Σόδα σκόνη 15 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.300 γρ
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο. Τα χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε την ζύμη σε στρογγυλά τεμάχια στο μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και τους δίνουμε το σχήμα του κλασικού μουστοκούλουρου. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σακουλάκι που το κλείνουμε καλά ώστε να παραμείνουν αφράτα.