Εορταστικά cupcakes με την Ελληνική σημαία
Γιορτινά και απολαυστικά!
Τα υλικά:
Για τα cupcakes
3 αβγά
3 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
40 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
Για τη διακόσμηση
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Oδηγίες παρασκευής:
Για τα cupcakes
Για τη διακόσμηση
Για τα cupcakes
3 αβγά
3 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
40 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
Για τη διακόσμηση
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Oδηγίες παρασκευής:
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες των cupcakes.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο.
- Όταν αφρατέψει καλά το μείγμα, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά που έχουμε στο μπολ, σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε τα cupcakes από τον φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για τη διακόσμηση
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και να έχουμε μία σαντιγί.
- Τη μοιράζουμε σε 2 μπολάκια. Στο ένα αφήνουμε λευκή τη σαντιγί και στο άλλο προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάθε μπολ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό αστεράκι κορνέ.
- Με τη λευκή σαντιγί δημιουργούμε πρώτα τον σταυρό της ελληνικής σημαίας πάνω αριστερά μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τις λευκές γραμμές.
- Τέλος, γεμίζουμε τα κενά με τη μπλε σαντιγί και σερβίρουμε.