tarta_kotopoulo_35e1142675ac55d49bc42872a2084ff4
Γεύσεις

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυριά

Μια υπέροχη συνταγή με πράσα, λευκό κρασί και γραβιέρα

Υλικά 
1 φύλλο (400 γρ.) σφολιάτα βουτύρου
200γρ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
800γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομματιασμένο (κρατάτε 1½ φλιτζάνι από το ζωμό)
2 μεγάλα πράσα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 ml λευκό κρασί
180γρ. γραβιέρα τριμμένη
80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούν
200 ml κρέμα γάλακτος
2 - 3 κρόκοι αυγών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα πράσα, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.

Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα πράσων και κρεμμυδιών να κρυώσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το blue cheese και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα με τη σφολιάτα και κόβετε τα περισσεύματα στις άκρες. Ρίχνετε στη φόρμα το μείγμα των λαχανικών και του κοτόπουλου και το απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη. Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Ρίχνετε την κρέμα με τους κρόκους πάνω από τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 200 °C για 50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η σφολιάτα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα