Υλικά 
3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
25 γρ. μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό αλάτι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
14 ντοματίνια πλυμένα
ρίγανη ξερή και φρέσκια (αν υπάρχει) ή βασιλικός για πασπάλισμα

Εκτέλεση 
Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να σταθεί 10'. Κοσκινίζετε σ' ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μία λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτετε εκεί τη μαγιά, το ψιλό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ρίχνετε όσο επιπλέον νερό χρειάζεται, ώστε να γίνει ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε 10' περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την ξαναβάζετε σε μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρο 2-2 1/2 ώρες.

Κατόπιν ξαναζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά. Την πιέζετε σε μία λαδωμένη φόρμα και τη σκεπάζετε με υγρή πετσέτα. Την αφήνετε άλλα 30' για να φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Απλώνετε τη ζύμη σε λαδωμένο ορθογώνιο ταψί. Την πατάτε παντού με το δάχτυλό σας για να κάνετε λακουβίτσες. Με ένα πινελάκι αλείφετε την επιφάνεια της με το υπόλοιπο λάδι, μισοβυθίζετε τα ντοματίνια διάσπαρτα στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι και τη ρίγανη.

Ψήνετε το ντοματόψωμο 20' μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε προσεκτικά και το αφήνετε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.