domatospomo_ba6583787200afb0afeee5ad23bbfe2d
Γεύσεις

Τραγανό ντοματόψωμο

Φτιάχνεται και ψήνεται πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμο

Υλικά  
3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
25 γρ. μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό αλάτι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
14 ντοματίνια πλυμένα
ρίγανη ξερή και φρέσκια (αν υπάρχει) ή βασιλικός για πασπάλισμα

Εκτέλεση 
Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να σταθεί 10'. Κοσκινίζετε σ' ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μία λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτετε εκεί τη μαγιά, το ψιλό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ρίχνετε όσο επιπλέον νερό χρειάζεται, ώστε να γίνει ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε 10' περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την ξαναβάζετε σε μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρο 2-2 1/2 ώρες.

Κατόπιν ξαναζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά. Την πιέζετε σε μία λαδωμένη φόρμα και τη σκεπάζετε με υγρή πετσέτα. Την αφήνετε άλλα 30' για να φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Απλώνετε τη ζύμη σε λαδωμένο ορθογώνιο ταψί. Την πατάτε παντού με το δάχτυλό σας για να κάνετε λακουβίτσες. Με ένα πινελάκι αλείφετε την επιφάνεια της με το υπόλοιπο λάδι, μισοβυθίζετε τα ντοματίνια διάσπαρτα στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι και τη ρίγανη.

Ψήνετε το ντοματόψωμο 20' μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε προσεκτικά και το αφήνετε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα