Tα υλικά:

  • 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. γάλα
  • 80 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • πιπέρι
  • 150 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο, μαγειρεμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Oδηγίες παρασκευής:

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
  • Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Με το που πάρει μια βράση το γάλα και αρχίζει να πήζει ελαφρά το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, τη μουστάρδα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοφτό μακαρονάκι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com