ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πριν 25 λεπτά
Τοστ με ζυμαρικά
Απλά και γρήγορα
Tα υλικά:
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
- 100 γρ. κοχύλια, βρασμένα
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- πιπέρι
- 1 αβγό, μέτριο
- 50 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ρόκα, για το σερβίρισμα
- Απλώνουμε τις δύο φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας.
- Αλείφουμε με την κέτσαπ, μοιράζουμε τα βρασμένα κοχύλια και το τριμμένο τσένταρ.
- Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε με προσοχή τα τοστ στο μείγμα του μπολ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
- Κλείνουμε με το καπάκι και σοτάρουμε τα τοστ για 2 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί και να λιώσει το τσένταρ.
- Βγάζουμε το καπάκι, αναποδογυρίζουμε τα τοστ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα από την άλλη πλευρά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Σερβίρουμε με ρόκα.