Tα υλικά:

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
  • 100 γρ. κοχύλια, βρασμένα
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • πιπέρι
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ρόκα, για το σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής:

  • Απλώνουμε τις δύο φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας.
  • Αλείφουμε με την κέτσαπ, μοιράζουμε τα βρασμένα κοχύλια και το τριμμένο τσένταρ.
  • Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  • Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε με προσοχή τα τοστ στο μείγμα του μπολ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και σοτάρουμε τα τοστ για 2 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί και να λιώσει το τσένταρ.
  • Βγάζουμε το καπάκι, αναποδογυρίζουμε τα τοστ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Σερβίρουμε με ρόκα.
πηγή:akispetretzikis.com