Μπάρες με κεχρί και ταχίνι
Νόστιμες και υγιεινές
Tα υλικά:
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Οδηγίες παρασκευής:
- 200 γρ. κεχρί, ωμό
- 250 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένους και απυρήνωτους
- 200 γρ. νερό
- 100 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 30 γρ. φουντούκια
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 30 γρ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. σουσάμι
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Οδηγίες παρασκευής:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα διπλασιαστεί σε όγκο οπότε θα έχουμε 400 γρ. κεχρί βρασμένο.
- Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τους χουρμάδες στο νερό για 5-10 λεπτά.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Στραγγίζουμε τους χουρμάδες πιέζοντάς τους καλά με τα χέρια μας και τους ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περιττό νερό.
- Τους βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τους χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βρασμένο κεχρί, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τον κολοκυθόσπορο, το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.
- Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να σφίξει καλά το μείγμα.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.